Vacature In de Video

Opvallen bij sollicitanten? Kies voor recruitment video!

Een recruitment video, of wervingsvideo, is een moderne manier om direct in het oog van potentiële sollicitanten te springen. Zo vergroot je de kans om openstaande vacatures snel op te vullen met de juiste kandidaten. Door werknemers aan het woord te laten en (een deel van) het bedrijf in beeld te brengen creëer je een eerste voorstelling van de organisatie en de mogelijke toekomstige werkplek van de sollicitant.

Hoe maken we een wervingsvideo?

Allereerst is het belangrijk om vanaf het begin na te denken over het gewenste eindresultaat. Welke kernwaarden van het bedrijf wil je laten zien? En welke sfeer wil je het liefst overbrengen? We komen er middels een goed gesprek graag achter wat de antwoorden op deze vragen zijn. Vervolgens wordt er gekeken naar een passende manier om deze antwoorden te verwerken in een sterke recruitment video. Hierbij wordt rekening gehouden met de huisstijl van het bedrijf.

Beeld vertelt meer dan platte tekst

Een platte vacaturetekst vertelt niet altijd even duidelijk hoe een werkdag binnen een bepaalde functie er nu daadwerkelijk uitziet. Hierdoor kunnen potentiële sollicitanten gaan twijfelen of zelfs afzien van de sollicitatie. Door collega’s, werkzaamheden en eindresultaten in een recruitment video te tonen ontstaat er meer duidelijkheid en transparantie en worden kandidaten dus uitgenodigd om sneller te reageren.

Benieuwd hoe wij jouw vacatures kunnen vertalen naar een sprekende recruitment video? Neem dan gerust contact met ons op. 

Waarom een recruitment video

Vacatures In de Video

Wat kunnen we voor jou doen?

Neem contact met ons op, we adviseren je graag over de mogelijkheden