Personeel werven met video

portrait-of-smiling-multi-cultural-business-team-s-2023-11-27-05-25-35-utc

Videorecruitment is een manier van personeel werven die naar onze mening de toekomst gaat veroveren. Met duizenden vacatures om uit te kiezen, veel standaard openingszinnen en een vergelijkbaar aanbod vanuit verschillende bedrijven kan het voor potentiële medewerkers ontzettend lastig zijn om een selectie te maken van hun favoriete functies én te solliciteren. Eén vraag is dan ontzettend belangrijk voor de kandidaten: Bij welk bedrijf voel ik me het beste thuis? Een vraag die enkel beantwoord kon worden door daadwerkelijk ergens aan de slag te gaan, maar die we tegenwoordig kunnen tackelen met een recruitmentvideo.

Wat is een vacaturevideo?

Een vacaturevideo (of recruitmentvideo) is een video die wordt ingezet om op te vallen bij potentiële kandidaten en hen aan te zetten tot het insturen van een sollicitatie. Een vacaturevideo speelt op die manier een grote rol in het opvullen van openstaande functies en het uitbreiden van het team. Een recruitmentvideo kan door een bedrijf worden ingezet om één specifieke vacature in de spotlight te zetten, maar kan ook gericht zijn op een hele serie vacatures. Deze laatste vorm van recruitmentvideo wordt veelal gebruikt door werving-, selectie-, en uitzendbureaus.

Waarom een recruitmentvideo laten maken?

Op zoek naar geschikt personeel? Zoek dan zeker verder en gerichter met een recruitmentvideo. We zetten onze favoriete redenen om met recruitmentvideo’s te werken voor je op een rijtje:

  • Recruitmentvideo geeft de vacature sfeer

Naast de centen die er verdiend kunnen worden en het aantal uren dat gewerkt moet worden, kan er met recruitmentvideo ook een duidelijk beeld van de sfeer worden geschetst. Wie zijn de toekomstige collega’s? Hoe wordt er met elkaar omgegaan? En wat zijn de normen en waarden van het bedrijf? Middels een vacaturevideo laat je de potentiële sollicitant al kennismaken met het bedrijf voordat het sollicitatieproces plaatsvindt en is de kans op een geslaagde match dus stukken groter!

  •  Het bedrijf blijft beter ‘plakken’ dan de concurrent

Beelden worden nu eenmaal beter onthouden dan woorden. Een onwijs groot voordeel van videorecruitment is dan ook dat jouw vacature altijd meer memorabel is dan die van de concurrent.

  • Het bereik van de vacature groeit

Veel potentiële kandidaten zitten meerdere uren per dag op social media, in plaats van op vacaturewebsites. Hoe tof is het dan dat jouw recruitmentvideo tijdens dat scrollen op social media wordt ontdekt en leidt naar de perfecte sollicitant?

  • Video is toegankelijker dan tekst

Niet iedereen vindt grote lappen tekst gemakkelijk om te lezen. Ook niet iedereen heeft als moedertaal de taal waarin de vacaturetekst is geschreven, terwijl Engelstaligen voor veel functies prima inzetbaar zijn. Een video wordt dus beter bekeken en biedt, bijvoorbeeld door gebruik van Engelse video ondertiteling, de mogelijkheid om meer geschikte kandidaten te verwelkomen.

  • Recruitmentvideo staat nauw in verbinding met kosten- en tijdsbesparing

Kosten van een bedrijfsfilm, zoals een vacaturevideo, worden vaak gezien als grootse investering. Dat je met een recruitmentvideo in de praktijk juist bespaart op het gebied van uitgaven en tijd, dat wordt vaak vergeten. Daarom gaan we er hieronder nog even dieper op in.

Financieel besparen met een wervingsvideo

Financieel besparen met een wervingsvideo is zeker mogelijk! Een wervingsvideo maakt de kans op een match vele malen groter, zonder tientallen gesprekken te hoeven voeren. Doordat de kandidaat al een duidelijk beeld heeft van het bedrijf en de functie kan deze zelf inschatten wat hij of zij aan waarde toe kan voegen voor het bedrijf. Er hoeven dus minder gesprekken gevoerd te worden, wat enorm veel tijd bespaart. Daarnaast hoeft er minder geïnvesteerd te worden in de tijd en de kosten die bij het werven van personeel horen.

Werving- en selectievideo: we draaien het om!

In de praktijk zien we steeds vaker dat er aan kandidaten gevraagd wordt om via een video te solliciteren. Best een raar idee als het bedrijf zich zelf niet via een video voorstelt, toch? Dat je wilt weten hoe iemand overkomt op beeld is voor sommige functies erg logisch, maar de drempel om daadwerkelijk een video van zichzelf te maken en in te sturen ligt voor veel kandidaten (te) hoog. Het kost tijd, het kan confronterend zijn en het is een relatief nieuwe benadering. Het maken van een werving- en selectievideo werkt dus beide kanten op. Toont het bedrijf inzet en motivatie om video te gebruiken, dan zal de kandidaat hier ook sneller toe bereid zijn.

Videograaf voor recruitmentvideo’s

Recruitmentvideo of andere bedrijfsvideo laten maken? In de Video heeft al verschillende bedrijven mogen helpen bij het plaatsen van de juiste kandidaat op de juiste plek. We geloven heilig in de kracht en de toekomst van recruitmentvideo en dragen de passie voor video met plezier uit.

Ga zelf aan de slag met het introduceren van het bedrijf op film

Ben jij na het lezen van deze blog ook zo enthousiast geworden? En zie je het helemaal zitten om jouw bedrijf eens goed in the picture te zetten door het gebruik van een bedrijfsfilm? Hartstikke leuk! Een impressie van het bedrijf geven in videovorm is origineel, duurzaam én winstgevend. Binnenkort zelf een video maken? We helpen je graag op weg.

Geef een reactie

Delen

Meer blogs

Meer artikelen

De kosten van een

Als het laten maken van een bedrijfsfilm als gespreksonderwerp wordt geïntroduceerd zijn de bijbehorende kosten vaak onduidelijk. Want met welke

De kracht van In de Video

Communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. Natuurlijk omvat dit de communicatie met de opdrachtgever, om de wensen goed in kaart te kunnen brengen. We nemen je daarom mee in het productieproces, zodat jij precies weet wat er speelt. Maar ook de communicatie met eventuele hoofdrolspelers in de video wordt vaak als één van onze hoofdkwaliteiten beschouwd. Wij stellen je graag op je gemak voor de camera. Al met al bieden we een ervaring met de juiste sfeer; zowel In de Video zelf als tijdens de productie.