Met een testimonial video naar ijzersterke recensies

positive-vibes-and-good-mood-portrait-of-charming-2023-11-27-05-22-58-utc

“Dit bedrijf scoort 7,8 / 10 op basis van 31 reviews.” Veel diepgaander en inzichtelijker dan dat zijn de reviews van vele bedrijven niet. Maar waar zijn die beoordelingen op gebaseerd? Waar ligt de kracht van het bedrijf en waarmee kan het jou helpen? Met een testimonial video blaas je letterlijk en figuurlijk leven in jouw reviews.

Wat is een testimonial video?

Een testimonial video is een video waarin er naar de mening van één of meerdere klanten wordt gevraagd, betreft de ervaring met het bedrijf. Het is dus eigenlijk een visuele review. Het doel van een testimonial is natuurlijk om de positieve aspecten van de samenwerking, het bedrijf en de behaalde resultaten te belichten en te vertolken naar de persoonlijke ervaring van de klant. Om deze ervaring op beeld vast te kunnen leggen wordt er vaak op de achtergrond van de video een interview gehouden. De antwoorden op de vragen worden vervolgens gebruikt als input voor de testimonial video. De betekenis van testimonial is dan ook: verklaring (ook wel aanbeveling genoemd in deze setting). De toegevoegde waarde van een testimonial schuilt in een stukje puurheid. Echte mensen geven echte aanbevelingen, waar op het internet iedereen een onterechte of neppe review kan plaatsen. Het geeft potentiële klanten dus een oprecht beeld van het bedrijf.

Video review productie

Het voordeel van een testimonial video is dat deze relatief eenvoudig te maken is. Daarbij is het mogelijk om meerdere reviews op te nemen op dezelfde locatie of in dezelfde setting. Er is dus enkel een simpele, professionele locatie nodig en een aantal goede klanten (als je meerdere testimonials wilt vastleggen) die een goed verhaal hebben om te delen. Bij de productie van een video review ligt de focus op het naar boven halen van een oprecht, enthousiast en motiverend verhaal, dat anderen kan inspireren om ook contact op te nemen met het bedrijf. Ook in de nabewerking van de video review wordt er dus gekeken naar de beste manier om dit zo goed mogelijk naar voren te laten komen.

Testimonial vragen en voorbeeld

Om ervoor te zorgen dat een testimonial vrij snel kan worden opgenomen, is het aan te raden om een video review format te gebruiken. Hierin kun je testimonial vragen verwerken die je graag zou willen stellen aan de klant. Voorkom hierbij zoveel mogelijk dat de klant kan antwoorden met ‘ja’ of ‘nee’. Gebruik open vragen, om een uitgebreid antwoord te krijgen en durf door te vragen om het onderste uit de kan te halen. Goede vragen voor testimonial video’s zijn bijvoorbeeld:

  1. “Op welke manier hebben wij als bedrijf X een positieve invloed gehad op de groei van jouw bedrijf?”
  2. “Naar aanleiding van welke ervaring zou jij anderen aanbevelen om gebruik te maken van onze dienst of ons product?”

Stem ook duidelijk af op welke manier er het beste antwoord gegeven kan worden op de vragen, om de video review productie te vereenvoudigen. Is het bijvoorbeeld niet de bedoeling dat de interviewer terugkomt in de testimonial? Laat de klant dan antwoord geven op een manier waaruit de vraagstelling duidelijk wordt. Een goed voorbeeld hiervan bekijk je in de testimonial video hieronder, gemaakt door In de Video.

Testimonial gebruiken op de website

Testimonial video’s plaatsen is een duurzame manier om de review pagina op de website een originele twist te geven. Zo kan er per bedrijf of project een testimonial video worden gemaakt, waarin iedereen persoonlijk aan het woord komt. Maar het is ook mogelijk om een aantal klanten te laten spreken en deze beelden samen te voegen tot een korte video testimonial, waarin de variatie aan projecten in één oogopslag duidelijk is. Daarnaast zijn de testimonial video’s breed inzetbaar. Behalve voor gebruik op de website, kunnen de video’s ook perfect worden ingezet als social content – bijvoorbeeld op LinkedIn.

Testimonial maken met een videograaf

Niet iedereen is een natuurtalent voor de camera. En als iemand dat wel is, kan een ingestudeerd stuk alsnog geforceerd overkomen. Een videograaf zorgt ervoor dat het interview in goede banen wordt geleid, op een natuurlijke en open manier. De persoonlijke benadering is wat een testimonial video écht goed maakt. Dit is één van de redenen waarom video maken met AI niet kan tippen aan een videograaf. Het persoonlijke inlevingsvermogen en de kracht om iemand zich thuis te laten voelen voor de camera; daar is toch echt een fysieke videograaf voor nodig.

Bedrijfsvideo laten maken volgens het format van een testimonial? Bekijk alle mogelijkheden op onze website of neem contact op met de videograaf van In de Video. Ook kun je onze blog met 6 tips in de voorbereiding naar een testimonial video doorlezen.

Geef een reactie

Delen

Meer blogs

Meer artikelen

De kosten van een

Als het laten maken van een bedrijfsfilm als gespreksonderwerp wordt geïntroduceerd zijn de bijbehorende kosten vaak onduidelijk. Want met welke

De kracht van In de Video

Communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. Natuurlijk omvat dit de communicatie met de opdrachtgever, om de wensen goed in kaart te kunnen brengen. We nemen je daarom mee in het productieproces, zodat jij precies weet wat er speelt. Maar ook de communicatie met eventuele hoofdrolspelers in de video wordt vaak als één van onze hoofdkwaliteiten beschouwd. Wij stellen je graag op je gemak voor de camera. Al met al bieden we een ervaring met de juiste sfeer; zowel In de Video zelf als tijdens de productie.