Een aftermovie laten maken? Deze ins & outs moet jij kennen!

Concert-for-fans-383200

Video en evenementen: het gaat perfect samen! Het laten maken van een aftermovie is daarom voor vele organisaties een geliefd onderdeel van de marketingstrategie. Maar wat is een aftermovie nu eigenlijk? Waarom zijn aftermovies zo belangrijk? En hoe maak je dan zo’n goede aftermovie? Al deze vragen beantwoorden we voor je in deze blog.

Wat is een aftermovie?

Een aftermovie is een video van een evenement die heeft plaatsgevonden, zoals een festival of een beurs. De gehele dag wordt dan gevangen met beelden die gedurende het evenement zijn vastgelegd en omgezet in een alleszeggende video. Bij een aftermovie is het overbrengen van sfeer en emotie het allerbelangrijkste. Het doel van een aftermovie is het enthousiasmeren van kijkers die al aanwezig waren en van kijkers die het evenement nog niet hebben bijgewoond – allemaal om een volgende editie alweer in trek te maken. Door de mooiste momenten van het evenement op video vast te leggen creëer je dus eigenlijk een visuele uitnodiging van slechts enkele minuten die ervoor zorgt dat iemand er de volgende keer absoluut bij wil zijn. Op die manier kun je met een aftermovie jouw videomarketing een flinke boost geven.

Waarom een aftermovie laten maken?

Een aftermovie werkt zowel in het verleden en het heden, als in de toekomst. Voor de mensen die het evenement daadwerkelijk hebben bijgewoond is een aftermovie een leuke manier om terug te kijken op de leuke dag die ze hebben gehad en het gevoel even weer boven te halen. Tegelijkertijd voelen mensen zich betrokken bij jouw evenement en zullen ze je gaan volgen richting de volgende editie hiervan. Dit wordt extra gemakkelijk doordat de aftermovie perfect te gebruiken is op social media, waaronder voor feed, stories en reels. Daarbij zijn aftermovies niet alleen inzetbaar als sfeerimpressie, maar ook als promotievideo voor de volgende editie(s). Aangezien je een aftermovie kunt laten maken van letterlijk ieder evenement waar je op terug wilt kunnen kijken en die mensen mogelijk gemist kunnen hebben, is de aftermovie super breed in te zetten.

Verschillende typen aftermovies

Video en evenementen; in de praktijk worden deze twee thema’s al snel aan elkaar gelinkt. Een aftermovie wordt daarom ook wel vaak een evenementenvideo genoemd. Toch zijn er ontzettend veel verschillende typen aftermovies van uiteenlopende evenementen te maken. Denk aan:

  • Aftermovies van festivals
  • Aftermovies van beurzen
  • Aftermovies van zakelijke uitjes
  • Aftermovies van zakelijke events als presentaties
  • Aftermovies van markten
  • Aftermovies van bruiloften

Een evenementenvideo kan dus ontzettend veel thema’s vastleggen. Maar dat video en evenementen onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn, dat is een feit!

Goede muziek voor een aftermovie

De sfeerimpressie in een aftermovie wordt extra versterkt door de juiste muziek toe te voegen. Deze muziek dient aanwezig genoeg te zijn om te enthousiasmeren, maar niet te overheersend te zijn. In dit laatste geval kan de kracht van de beelden namelijk verloren gaan in de overweldigende muziek. Goede muziek voor een aftermovie is daarom vaak muziek waarbij geen gesproken tekst in de vorm van zang is verwerkt. Door enkel instrumentale muziek toe te voegen aan de aftermovie wordt het mogelijk om de krachtige beelden te bewerken met slow motion effecten, timelapses en meer.

Kosten van een aftermovie

De kosten van een bedrijfsfilm zijn volkomen afhankelijk van de eigen wensen, de duur van het evenement en het aantal videograven dat nodig is om het evenement vanuit alle hoeken perfect te kunnen volgen. Ook de tijd die nodig is om de aftermovie te editen is van invloed op het kostenplaatje. Door alle wensen, de timetable van het evenement en de verwachte eindresultaten van de aftermovie te bespreken tijdens een intake met een videograaf krijg je direct een beter beeld van de kosten die je kunt verwachten als je een aftermovie wilt laten maken. Je kunt je ook alvast een beetje verder inlezen in onze blog ‘kosten bedrijfsfilm. Hier vind je transparante informatie over de realistische bedragen voor het laten maken van een bedrijfsfilm, waaronder een aftermovie.

Knallende aftermovie laten maken door een videograaf

Wil jij jouw evenement voor eens en voor altijd in de spotlight zetten op verschillende platformen? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is jouw idee voorleggen aan een videograaf die ervaring heeft met aftermovies het beste wat je kunt doen. Je weet dan zeker dat je niet met cliché shots hoeft te werken en dat de aftermovie via verschillende online kanalen gedeeld kan worden. Ook een bedrijfsvideo laten maken in de vorm van een recruitment video of een testimonial video is mogelijk bij In de Video.

Geef een reactie

Delen

Meer blogs

Meer artikelen

De kosten van een

Als het laten maken van een bedrijfsfilm als gespreksonderwerp wordt geïntroduceerd zijn de bijbehorende kosten vaak onduidelijk. Want met welke

De kracht van In de Video

Communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. Natuurlijk omvat dit de communicatie met de opdrachtgever, om de wensen goed in kaart te kunnen brengen. We nemen je daarom mee in het productieproces, zodat jij precies weet wat er speelt. Maar ook de communicatie met eventuele hoofdrolspelers in de video wordt vaak als één van onze hoofdkwaliteiten beschouwd. Wij stellen je graag op je gemak voor de camera. Al met al bieden we een ervaring met de juiste sfeer; zowel In de Video zelf als tijdens de productie.