Bedrijfsvideo laten maken: Waarom en hoe?

portrait-of-smiling-female-photographer-standing-i-2023-11-27-05-22-03-utc

Jij weet precies wat er in jouw bedrijf gebeurt. Maar hoe zorg je ervoor dat de rest van de wereld hier ook een goed beeld van heeft? Met een super sterke bedrijfsvideo! Toch bestaat er nog te weinig kennis over videomarketing en de vele voordelen die een bedrijfsvideo kunnen opleveren. Hoog tijd dus om dieper in te gaan op de mogelijkheden die een bedrijfsvideo met zich meebrengt.

De meerwaarde van een professionele bedrijfsvideo

We kunnen allemaal wel in enkele zinnen uitleggen waar ons bedrijf zich veelal mee bezighoudt. Anno 2023 is dit alleen niet meer voldoende! De concurrentie is in de meeste sectoren moordend, technologische ontwikkelingen vragen om online zichtbaarheid en een bedrijf steekt enkel boven de rest uit als de potentiële klanten zien wat het bedrijf anders maakt dan de concurrent om de hoek. Klanten willen simpelweg weten wát ze kopen, van wie ze het kopen en wat het effect van hun aankoop is. Allemaal knelpunten die in één klap kunnen worden opgelost met een professionele bedrijfsvideo. Een professionele bedrijfsvideo laten maken helpt jou namelijk bij het vastleggen van de sfeer, het team, de werkzaamheden en de werkomgeving. Een stukje transparantie dat zowel voor potentiële klanten als potentiële medewerkers de doorslaggevende factor kan zijn om bij jouw bedrijf aan te kloppen. Daarbij zijn bedrijfsvideo’s online op ieder kanaal te gebruiken, bereik je een groter publiek en houd je de aandacht vele malen beter vast dan met ‘droge tekst’. De meerwaarde van een professionele bedrijfsvideo is dus gericht op een aantal hoofdthema’s:

  • Onderscheiden ten opzichte van de concurrent
  • Sfeer binnen het bedrijf tonen
  • Klanten aantrekken en sales verhogen
  • Een breder publiek bereiken
  • De merknaam versterken middels het vastleggen van visuele branding

De productie van een bedrijfsvideo: Hoe ziet dat eruit?

Aan een professionele bedrijfsvideo gaat een behoorlijk proces vooraf. De productie van een bedrijfsvideo bestaat namelijk uit meerdere fases. Een videograaf gespecialiseerd in bedrijfsfilm zal deze fases altijd zorgvuldig doorlopen om een bedrijfsvideo van de beste kwaliteit op te kunnen leveren. We gaan de fases één voor één bij langs om jou een kijkje achter de schermen te gunnen.

Fase 1: Pre-productie

Een krachtige bedrijfsvideo is perfect afgestemd op de wensen, de doelen, de boodschap(pen) en de doelgroep van het bedrijf. Tijdens de pre-productie worden er daarom vele gesprekken en onderzoeken gevoerd om al deze informatie duidelijk op papier te zetten en de doelen om te kunnen zetten naar een passend script. Ook wordt er in deze eerste fase van een bedrijfsvideoproductie gekeken naar mogelijke filmlocaties en eventuele casting van sprekers, medewerkers en acteurs.

Fase 2: Productie

Is er een duidelijke visie gecreëerd en is het script van de bedrijfsvideo door iedereen goedgekeurd? Dan kan het filmen beginnen! Tijdens de productie van de bedrijfsfilm richt de videograaf zich (met het team) op het regisseren van het script, het optimaliseren van de belichting en het geluid, het aansturen van een mogelijke dronepiloot en nog veel meer details die de bedrijfsvideo tot een perfect geheel maken.

Fase 3: Post-productie

Als alle beelden van het script zijn gemaakt is het tijd om er een krachtige boodschap van te maken door onder andere de motion graphics, color grading en audio nabewerking uit te voeren. Dit zijn details die samen de kers op de taart vormen. Een goede videograaf besteedt hier dan ook graag voldoende tijd aan, om de beelden nog meer kracht mee te geven en écht binnen te komen bij de kijkers.

Na het afronden van de post-productie staat er een professionele bedrijfsvideo die jarenlang gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden en kanalen.

Verschillende soorten bedrijfsvideo’s

Er zijn verschillende doelen die jou ertoe kunnen zetten om een bedrijfsvideo te laten maken. Een bedrijfsvideo kan dan ook meerdere vormen aannemen om al deze doelen te kunnen behalen. Zo kun je de branding een flinke boost geven met een promo bedrijfsfilm, maar kun je er ook voor kiezen om een video te laten produceren die zich richt op het werven van nieuwe medewerkers: een recruitment video. Of misschien ben je wel helemaal flauw van al die ‘4-sterren recensies zonder uitleg’ en ben jij benieuwd naar de échte, toegelichte mening van jouw klanten. Dan kun je deze gesproken reviews vastleggen in een waardevolle testimonial video. Voor een webshop raden we ook de how-to video’s van harte aan. Deze video’s zorgen ervoor dat de kopers een visuele handleiding kunnen bekijken die stapsgewijs de werkwijze, montage of gebruikersvoordelen toont. De mogelijkheden met bedrijfsvideo’s zijn dus werkelijk eindeloos!

Kosten van een bedrijfsfilm

“Hoeveel kost het maken van een bedrijfsfilm?” Die vraag wordt ontzettend vaak gesteld. Toch moeten we hier vaak een flauw antwoord op geven. Dat hangt namelijk volledig af van de wensen en het budget dat er beschikbaar is voor de bedrijfsvideo. Natuurlijk zal een groter budget ten goede doen aan de kwaliteit en biedt zo’n budget meer ruimte voor de videograaf om professionals in te schakelen en meer tijd te besteden aan specifieke onderdelen van de video. Denk aan voice-overs, acteurs of figuranten en locatievergunningen, evenals aan licht & geluid en Motion Graphics. Maar dit betekent niet dat je met een kleiner budget geen bedrijfsfilm kunt laten maken. Wel kun je rekening houden met minimaal één benodigd dagdeel om de opname te realiseren en één montagedag om de video in elkaar te zetten. Hiermee zul je gemiddeld op een minimaal kostenplaatje komen van om en nabij de €1.000,00. Dit betekent dat je al een bedrijfsvideo kunt laten maken voor een budget dat veel bedrijven maandelijks alleen al uitgeven aan een marketingstrategie. We vertellen je graag meer over de kosten die aan een bedrijfsfilm gekoppeld zijn in onze blog; Kosten bedrijfsfilm.

In gesprek met een videograaf over jouw bedrijfsfilm

Bij In de Video worden we enthousiast van de uitdaging om jouw bedrijf en jouw boodschap vast te leggen op beeld. We hebben in ons netwerk dan ook tal aan professionals die ons kunnen ondersteunen bij het waarmaken van al jouw ‘bedrijfsvideo dromen’. Gezamenlijk vormen we een productiehuis waar ieder bedrijf terecht kan voor een knallende bedrijfsfilm. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Onze videograaf gaat met plezier met je in gesprek!

Geef een reactie

Delen

Meer blogs

Meer artikelen

De kosten van een

Als het laten maken van een bedrijfsfilm als gespreksonderwerp wordt geïntroduceerd zijn de bijbehorende kosten vaak onduidelijk. Want met welke

De kracht van In de Video

Communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. Natuurlijk omvat dit de communicatie met de opdrachtgever, om de wensen goed in kaart te kunnen brengen. We nemen je daarom mee in het productieproces, zodat jij precies weet wat er speelt. Maar ook de communicatie met eventuele hoofdrolspelers in de video wordt vaak als één van onze hoofdkwaliteiten beschouwd. Wij stellen je graag op je gemak voor de camera. Al met al bieden we een ervaring met de juiste sfeer; zowel In de Video zelf als tijdens de productie.