Bedrijfsfilm als onderdeel van een duurzame marketingstrategie

multicultural-partners-examining-work-of-wind-turb-2023-11-27-05-23-38-utc

Duurzaamheid is een populair thema onder bedrijven. Niet alleen wil je zorg dragen voor mens, dier en milieu, ook wil je natuurlijk ‘vergroenen’ om in de toekomst verschillende kostenposten te kunnen verkleinen. Een bedrijfsfilm laten maken is wellicht niet de eerste stap die je te binnen schiet, als je met een verduurzamingsstrategie bezig bent. Toch leggen we je graag uit hoe bedrijfsfilm een essentieel onderdeel kan zijn van jouw duurzame marketingstrategie.

Wat is een duurzame bedrijfsvoering?

Om een duurzame organisatie te worden, heb je een duurzame bedrijfsvoering nodig. Maar, wat is de beste manier om een duurzame organisatie aan te sturen? Een sterke duurzame bedrijfsvoering is gericht op de gevolgen voor mens, dier en milieu. Met een duurzame bedrijfsvoering werk je er dus naartoe om de omgeving binnen én buiten het bedrijfsterrein zo min mogelijk op een negatieve manier te beïnvloeden. Hierbij kun je denken aan energiezuinig produceren, met enkel duurzaam verkregen grondstoffen. Waar vaak nog niet direct aan wordt gedacht is het inzetten van video, als onderdeel van duurzame marketing campagnes. Zonde, want er schuilen vele kansen achter deze vorm van duurzame marketing!

Duurzame marketingstrategie met video

Marketing en video zijn tegenwoordig onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Video wordt 24/7 wereldwijd bekeken en daar spelen de marketingafdelingen maar al te graag op in. Een goede tactiek, aangezien video één van de meest duurzame marketing tools is die jij als ondernemer in kunt zetten. Zo kun je met één draaidag en één bedrijfsvideo, jouw doelgroep bereiken via verschillende online platformen. Denk aan social media kanalen en de eigen website. Gebruik je de juiste videocontent, dan kun je jouw bedrijfsvideo jarenlang gebruiken als vast onderdeel van jouw duurzame marketingstrategie. Het eindresultaat? Eenmalige kosten, geen gebruik van natuurlijke grondstoffen (zoals bij flyers) en jarenlang toegang tot een breed inzetbaar en opvallend communicatiemiddel. Zo zijn jouw bedrijfsfilm kosten binnen no-time ingehaald door de opbrengsten.

Duurzame marketing voorbeelden

Dat duurzaamheid een vast onderwerp in het bedrijfsbeleid is, kun je op verschillende manieren laten zien. Zo zal het ene bedrijf zich graag inzetten voor een goed doel, waar het andere bedrijf duidelijk naar voren brengt dat alle restmaterialen worden gerecycled. Verder wordt het inkopen bij leveranciers die net zo duurzaam zijn ingesteld, steeds belangrijker. De consument wil graag weten waar een product vandaan komt en of er geen mensen, dieren of natuur hebben geleden onder de productie. Belangrijk dus, om de duurzame marketing voorbeelden van jouw bedrijf naar buiten te brengen. Dit kan zowel klanten, als potentiële medewerkers en partners over de streep trekken.

Videomarketing doorvoeren in strategisch beleid: tips

Een video is van zichzelf al relatief duurzaam. Wil je daadwerkelijk het onderste uit de kan halen? Houd dan de volgende tips in je achterhoofd voor jouw duurzame videomarketing strategie.

1. Zorg voor een sterke huisstijl

  Om de rode draad in jouw videocontent te behouden, is het belangrijk dat overal dezelfde huisstijl wordt gehanteerd. Dit zorgt ervoor dat jouw video’s snel zullen worden herkend en gerelateerd aan jouw bedrijf. Creëer dus een huisstijl waar je minimaal vijf à tien jaar mee vooruit kunt, voordat je begint met een duurzaamheidsvideo laten maken.

  2. Laat jouw bijdrage aan duurzaamheid terugkomen in de video

  Zeggen dat je een duurzame organisatie bent is één ding, maar het op beeld laten zien is natuurlijk veel overtuigender. Voor een duurzaamheidsvideo is het daarom aan te raden om voorbeelden van jouw bewuste activiteiten terug te laten komen in de video.

  3. Integreer video in het hele bedrijf

  Niet alleen voor duurzame marketingcampagnes op social media kan video perfect worden ingezet. Ook om op een blijvend opvallende manier personeel te werven kun je video gebruiken. Bijvoorbeeld middels een recruitment video. Kijk dus verder dan enkel de marketingafdeling en laat video waarde creëren voor veel meer afdelingen van het bedrijf.

  4. Blijf bij de basis

  Less is more. Een uitspraak die niet bij alle vormen van videomarketing van toepassing is, maar wel als het gaat om duurzaamheidsvideo’s. Hoe meer trends je volgt, des te groter de kans dat jouw video binnen de kortste keren ‘uit’ is. Blijf dus dicht bij de basis en laat je niet meeslepen met trends die ervoor kunnen zorgen dat jouw video minder lang bruikbaar is.

  Duurzame video laten maken

  Zelf een duurzaamheidsvideo laten maken of een bedrijfsfilm nodig die duurzaam inzetbaar is? Of ben je simpelweg op zoek naar een sparringpartner die mee kan denken tijdens het opzetten van jouw duurzame marketingcampagnes? Neem dan contact op met In de Video voor een vrijblijvende kop koffie en een goed gesprek! We denken graag met je mee over jouw ‘recyclebare content’.

  Geef een reactie

  Delen

  Meer blogs

  Meer artikelen

  De kosten van een

  Als het laten maken van een bedrijfsfilm als gespreksonderwerp wordt geïntroduceerd zijn de bijbehorende kosten vaak onduidelijk. Want met welke

  De kracht van In de Video

  Communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. Natuurlijk omvat dit de communicatie met de opdrachtgever, om de wensen goed in kaart te kunnen brengen. We nemen je daarom mee in het productieproces, zodat jij precies weet wat er speelt. Maar ook de communicatie met eventuele hoofdrolspelers in de video wordt vaak als één van onze hoofdkwaliteiten beschouwd. Wij stellen je graag op je gemak voor de camera. Al met al bieden we een ervaring met de juiste sfeer; zowel In de Video zelf als tijdens de productie.