Is een bedrijfsfilm relevant voor uw onderneming?

"Elke onderneming heeft zijn eigen verhaal,

Welk verhaal mogen wij voor jullie vertellen?"

Is een bedrijfsfilm relevant voor uw onderneming en wat is daarvan de meerwaarde? Veel bedrijven kiezen er voor om een bedrijfsfilm te laten maken, maar waarom? U leest het in het volgende artikel. 

Een bedrijfsfilm is uitermate geschikt voor ondernemingen die potentiële klanten wil laten kennis maken met hun onderneming. Daarnaast informeert en attendeert een bedrijfsfilm voor bestaande klanten en kan het helpen bij een sollicitatieprocedure om sollicitanten een gericht beeld te geven van de organisatie. Ook kan een onderneming haar bedrijf opvallend presenteren op beurzen (zonder audio, met ondertiteling).

Een bedrijfsfilm laat een onderneming opvallen doormiddel van een persoonlijke presentatie en een blik binnen de organisatie. Wie zit er achter de onderneming en waarvoor staat deze. Wat is de werkwijze en waarom moeten klanten zich geroepen voelen om voor deze onderneming te kiezen. Door de juiste beelden, woorden en muziek in een bedrijfsfilm toe te voegen is deze vorm van marketing erg krachtig. Het weerspiegelt het bedrijf in sfeer, toon en emotie gericht op de doelgroep van de onderneming.

Een bedrijfsfilm speelt zich af binnen de onderneming zodat de kijker een duidelijk beeld heeft van de organisatie achter de onderneming. Een bedrijfsfilm presenteert op afstand de onderneming. Zo kan de kijker zich informeren in, en een duidelijk beeld krijgen van, de onderneming. Zonder een afspraak gemaakt te hebben weet de kijker waar de onderneming voor staat en wat de onderneming kan betekenen voor de kijker. Video blijft gemakkelijker hangen dan alleen tekst, door dit met een persoonlijke presentatie en een heldere uitleg op te vullen zal de kijker de onderneming niet snel vergeten. Video wordt wel tot tien keer vaker gedeeld op sociale media platformen, wat leidt tot een groot bereik buiten het bestaand netwerk.

Een bedrijfsfilm gaat lang mee en kan diverse keren ingezet worden. Zoals eerder benoemd kan het ter informatie dienen voor (potentiële) klanten, sollicitanten en ter presentatie op beurzen. Daarnaast kan een bedrijfsfilm ingezet worden op een bedrijfssite en op diverse sociale media platformen. Tegenwoordig kan een video relatief goedkoop gepromoot worden op sociale media platformen wat leidt tot een nog groter bereik.

Een bedrijfsfilm laten maken is relatief eenvoudig. U komt vrijblijvend bij ons langs op kantoor of wij komen bij u langs waar wij vervolgens uw wensen zullen gaan bespreken. Tijdens het gesprek omen wij met een gepast voorstel ter invulling voor uw bedrijfsfilm. Bij akkoord plannen wij gezamenlijk een datum wanneer wij vervolgens langs komen om de opnames te maken. Na de opnames zullen wij zo snel mogelijk aan de slag gaan om het eindproduct in elkaar zetten. Vervolgens leveren wij de eerste versie op, na een feedback ronde zetten wij de puntjes op de I en leveren wij de definitieve versie af. Hierbij helpen wij graag om de versie in volledige kwaliteit op het internet te plaatsen.