De kracht van Aftermovies

"Elke onderneming heeft zijn eigen verhaal,

Welk verhaal mogen wij voor jullie vertellen?"

Aftermovie

Tegenwoordig is een aftermovie niet meer weg te denken van een evenement, festival of concert. De bezoekers van jouw evenement hebben een fantastische ervaring meegemaakt, willen dit graag herbeleven en met hun vrienden en familie delen. 

Buiten de persoonlijke herbelevingen van de avond, is de aftermovie uitermate geschikt ter promotie van jouw evenement. De aftermovie laat namelijk een samenvatting en sfeerimpressie van het evenement zien, dat maakt dat derden ook geïnteresseerd zullen raken in de volgende editie.

Rijdende popschool In de Video

Een aftermovie is hetgeen wat een eerste indruk geeft.

Rijdende popschool In de Video

Een aftermovie werkt voor zowel grote maar ook voor kleine organisaties. Een aftermovie kan gebruikt worden op bijvoorbeeld een succesvolle beurs, een feestelijk evenement, een spetterend bedrijfsfeest of een opening van een nieuwe locatie. Een aftermovie is geschrikt bij elk moment waar zowel de organisatie als de bezoekers op terug willen kijken.

Door beeld te combineren met de juiste muziek wordt er een uniek sfeerverslag van alle hoogtepunten van een evenement weerspiegeld. De bezoekers krijgen de kans om het evenement te herbeleven en delen deze ervaring met kennissen, vrienden en familie. 

Wanneer bezoekers op zoek zijn naar een evenement, is de Aftermovie hetgeen wat hen een eerste indruk geeft van het gehele gevoel op het evenement. 

Cijfers en feiten

Als filmmaker is het erg leuk om met aftermovies te werken. Bezoeker vinden het namelijk erg leuk om een impressie te kunnen zien van het evenement waar ze erg veel plezier aan hebben beleefd. De reacties en tags stromen binnen en de deelacties lopen hoog op. 

Het evenement leeft simpelweg nog langer door op social media.

Wij hebben de statistieken bijgehouden van de aftermovie van Het Rijdende Popschool Festival. In de staafgrafiek hier rechts wordt het duidelijk wat een aftermovie kan betekenen voor jou evenement. 

Statistieken In de Video

5 Tips voor het maken van een Aftermovie

Tip 1: Plannen 
Bij evenementen met meerdere podia is het aan te raden om te werken met een planning. Je wilt overigens de beste beelden in het eindresultaat. Het publiek en de artiesten zijn vaak aan het begin en aan het einde van het optreden het warmst. Hierdoor wordt er veel energie overgedragen in beeld. Daarnaast kun je rekening houden met andere activiteiten op het evenement tussen de optredens in.

Tip 2: Houd het kort

Zorg ervoor dat de aftermovie kort maar krachtig blijft. De aftermovie wordt vaak voornamelijk gebruik op socialmedia, houd het dus interessant voor de kijkers.

Tip 3: Selectie van de beste beelden
Door de aftermovie kort te houden maak je automatisch een selectie van de beste beelden. Zorg ervoor dat er geen negatieve of lelijke beelden in de eindmontage komen. Geen lege of vieze plekken, scheldende of dronken mensen of ordinair bloot.

Tip 4: Sound
Probeer de sfeer zo goed mogelijk te reflecteren doormiddel van de muziekkeuze. Moet het allemaal wat stoerder, zorg voor een stoer nummer met gitaren en een duidelijke drums. Is het een familiefestival, zorg voor vrolijke muziek! Het is zo simpel maar toch zo belangrijk.
Als finish touch kun je werken met sound effecten (juichend publiek/ vogels o.i.d.) of een voice-over/ commentaar van de bezoekers.

Tip 5: Privacy
Misschien wel het allerbelangrijkste: Privacy. Maak altijd kenbaar dat er opnames worden gemaakt op het evenement. Neem dit vooral mee in de algemene voorwaarden van het evenement. Daarnaast is het aan te raden om tijdens het evenement hierop wederom te attenderen.

Let op!

Bij dit evenement worden video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.